Om projektet


Valgdagbogsprojektet er et forskningsprojekt ved Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet og har til formål at kortlægge valgkampen som den ses og opleves med vælgernes øjne.

Valgdagbogsprojektet starter den dag folketingsvalget udskrives og varer til og med valgdagen. Deltagernes opgave er at føre en slags dagbog under valgkampen. Helst hver dag, ellers så ofte de kan finde tid til det, skal de beskrive deres oplevelse af valget pågældende dag.

De kan eksempelvis skrive om, hvordan de synes valgkampen forløber, hvor de står politisk og hvorfor, hvad de er i tvivl om, hvilke nyheder om valget de har fulgt med i, hvem de synes klarer sig godt eller skidt samt hvilken betydning dét der sker, har for deres overvejelser om, hvor de vil lægge deres stemme. Kort sagt det, de hæfter sig ved i forbindelse med valget.

I vores videre arbejde med dagbøgerne vil alle deltagere naturligvis være garanteret fuld anonymitet.

Dagbogen der skal skrives i, findes her på hjemmesiden. Inden valgkampen går i gang, vil deltagerne modtage en e-mail med et link, som giver direkte adgang til at oprette en brugerprofil. Først når man er oprettet, kan man se og skrive i dagbogen.

Projektet gennemføres af:
Ditte Shamshiri-Petersen
Adjunkt ved Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet
Har du lyst til at deltage i Valgdagbogsprojektet, kan du tilmelde dig her:Eller kontakt Ditte Shamshiri-Petersen